Bejelentés

Tisztelt Látogató!

Ezen az oldalon lehetősége van bejelenteni azokat a weboldalakat, melyeket ön sértőnek, károsnak tart, valamint a kis-és fiatalkorúak szellemi fejlődésére veszélyt jelenthet.

Célunk az, hogy az Európai Unió Biztonságosabb Internet Akció tervét a hazai internetes környezetben megvalósítsuk, és az internet nyújtott szabadsággal visszaélőkkel szemben erőteljesen fellépjünk a magyar társadalom és gyermekek védelme érdekében.

A névtelenül tett bejelentések eredményeiről a Megosztás menüpont alatt, a Hírek szekcióban adunk majd tájékoztatást.

A BEJELENTÉST az alább található linkekre kattintva teheti meg

Milyen káros, illegális, jogsértő tartalmat szeretne bejelenteni?

 • Pedofil tartalom (kép, video felvétel)

  Pedofil tartalomnak számítanak a következők: minden olyan weboldal ahol gyermek és fiatalkorút olyan helyzetben, pózban ábrázoló kép van ami ön szerint alkalmas lehet másban a nemi vágy felkeltésére. Gyermek és fiatalkorúnak számít minden olyan személy, aki a 18. életévét még nem töltötte be.
 • Zaklatás

  Itt  jelentse be ha Ön vagy gyermeke zaklatásnak esett áldozatul az interneten keresztül. Ilyen zaklatásnak minősül, ha önt vagy gyermekét akarta ellenére rendszeresen, erőszakosan háborgatják, megfélemlítik, magánéletébe beavatkoznak. Ez történhet akár e-mailen, valamelyik közösségi oldalon, csevegőszolgáltatáson keresztül (chat oldalak, vagy csevegő kliens) keresztül.
   
  Itt jelentse be az Önt vagy gyermekét ért szexuális jellegű megkereséseket, zaklatásokat is.

  Itt jelentse be az olyan, weboldalon, forumon olvasható szöveges tartalmakat, ahol kiskorúakra vonatkozóan szexuális jellegű mejegyzéseket, beszélgetést folytatnak valamint azok a felhívásokat, amiben kiskorúakat keresnek szexuális együttlétre.
   
 • Rasszista, idegengyűlöletre uszító oldal

  Itt jelentse be az olyan weboldalon és e-mailen keresztül elérhetővé tett tartalmakat, melyek valamely vallás, felekezet, népcsoporttal kapcsolatos uszító, sértő tartalmat jelenítenek meg. Abban az esetben is itt tud bejelentést tenni, ha a bejelentett oldalon tiltott önkényuralmi jelképeket szerepeltetnek. 
 • Erőszakos tartalmat megjelenítő oldal

  Itt jelenthető be minden olyan weboldal, ahol erőszakos, durva, megbotránkoztató felvételeket tesznek hozzáférhetővé, elérhetővé. Ilyen bejelenthető erőszakos tartalom pl. az állatkínzás, állatokat lealacsonyító helyzetben ábrázoló megbotránkoztató képek, valamint minden olyan tartalom, ami nem határozhatóak meg egyértelműen, hogy pedofil vagy faj-idegengyűlölet kategóriákba esik bele.
 • Egyéb
  Itt lehetősége van bejelenteni minden olyan internetes tartalmat, ami ön szerint káros lehet a fiatal és gyermekkorúak fejlődésére és nem sorolható be a többi bejelentési kategóriába.