Védje ügyfeleit

Ügyfelei számítanak rá, hogy megvédi személyes adataikat. Tudatosan sosem tenné őket ki veszélynek, de a laza számítógépes biztonsági gyakorlat pont ezt tenné - azaz veszélyezteti az ügyfelek érzékeny adatait és számos veszélynek tesz ki őket. Ha cégének van weboldala, ügyfeleivel e-mailen keresztül kommunikál, vagy elektronikus adatbázisban tárolja  adataikat, kockázatoknak teheti ki őket, ha nem a megfelelő óvatossággal jár el.

A következő néhány egyszerű online biztonsági gyakorlat védelmet nyújthat vállakozásának a veszélyes adatsérülékenységből fakadó költségek ellen, és megadja ügyfelei részére is azt a nyugalmat, amit megérdemelnek.

Az alábbi adatkezelési tanácsok segítenek megőrizni ügyfelei adatait, és bizalmat építenek az ön online üzletével kapcsolatban.

 • Rendelkezik adatvédelmi irányelvekkel. Cége weboldalának van  adatvédelmi nyilatkozata, amely tájékoztatja az ügyfeleket, hogy milyen adatokat gyűjt róluk, és hogyan használja aztokat.
 • Tudja, mi áll rendelkezésére.  Ismerje az összes személyes jellegű információt, amit ügyfeleiről gyűjt, ahol azokat tárolja, és amire azokat használja.
 • Csak azt tarsta meg, amire szüksége van, a többit törölje. Minél kevesebbet gyűjt és tárol, annál kisebb a lehetőség, hogy valami baj legyen.
 • Védje, amit önre bíznak. Ha ügyfeleiről információt kap, tartsa azokat biztonságban.

Legjobb gyakorlatok

 • Ügyfelei adatainak biztonságához szükség van saját számítógépes rendszerekének teljes mértékben védelmézez. A legjobb stratégia sem védi meg ügyfeleit, ha hálózata és erőforrásai megelőzhető támadásoknak vannak kitéve.
 • Hálózatának és rendszereinek védelme hasonló lépéseket követel, mint egy számítógép védelme, csak nagyobb terjedelemben.
 • Használjon tűzfalat. Egy jó tűzfal kint tartja bűnözőket, és érzékeny az adatokat pedig bent.
 • Telepítsen és frissítsen vírusirtó szoftvert. Számítógépes vírusok ellophatják és megfertőzhetik ügyfelei személyes adatait. Telepítsen megbízható vírusirtó szoftvert az összes számítógépén és bizonyosodjon meg, hogy rendszeresen frissülnek.
 • Telepítsen és frissítsen kémprogram irtó szoftvert. Mint a vírusok, a kémprogramok is veszélyeztethetik az ügyfelek személyes adatait. Rendszeres frissítéssel, a kémprogram irtó szoftverek megvédik az ön és ügyfelei adatait.
 • Használjon spam szűrőt. A spam-eken keresztül érkezik a legtöbb kártékony szoftver és adathalász támadás, melyek közül néhány egyenesen az ön vállalkozása ellen irányulhat. Egy jó spam szűrő blokkolja a legtöbbet, és megkönnyíti email rendszerének  biztonságosabb és könnyebb használatát.
 • Operációs rendszerének rendszeres frissítései gyakran kritikus  biztonsági réseket zárnak be. Állítsa szoftverét automata frissítésre, vagy töltse le és telepítse a frissítéseket rendszeresen.