Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Ugrás a tartalomra

Ön időt és pénzt fektet abba, hogy vállalkozása virágozzon. Bizosítást köt, biztonsági rendszereket és tűzjelzőket telepít, hogy védje telephelyét. Vajon a hálózat és információ biztonságra is hasonló súllyal gondol? A sikeres üzlet talán legnagyobb értéke a bizalom. Alkalmazottainak biztosnak kell lennie abban, hogy a munkáltató fókuszál a személyes adataik biztonságára, mint pl. adószám, TAJ-szám, banki adatok. Az ügyfeleknek bízniuk kell abban, hogy üzleti partnereik személyes és pénzügyi adataikat védik a jogosulatlan felhasználók elől.

Az informatikai biztonság megsértése csökkentené a bizalmat vállalkozása iránt alkalmazottai és ügyfelei részéről. Az informatikai biztonsági gyakorlatok alkalmazása több, mint a hálózat védelme, ezek üzletét és megélhetését védik. Az informatikai fenyegetettségek elleni védelem kritikus abból a szempontból, hogy az értékes üzleti információkai ne kerüljenek  illetéktelen kezekbe. Sosem hagyná nyitva irodájának ajtaját, ha nincs ott, így ugyanilyen körültekintőnek kell lennie számítógépes hálózatával kapcsolatan. Protecting your business requires you to educate yourself and your employees about safe cybersecurity practices. Vállalkozásának védelme megköveteli, hogy ön is és a munkavállalók is megtanulják az informatikai  biztonság alapvető gyakorlatait.

Vállalkozásának védelme a három kritikus feladattal kezdődik:

    - Mérje fel a kockázatokat
    - Értékelje a vállalkozását fegyegető veszélyeket
    - Készítsen és alkalmazzon informatikai ​​biztonsági tervet

Mérje fel a kockázatot

A vállalati számítógép-hálózatokat fenyegető kockázatok számos  tényezőtől függenek, ideértve az ön által gyűjtött információkat, a hálózat méretét és az alkalmazottak számát, akik hozzáférnek a hálózathoz. Az első lépés egy átfogó kockázatfelmérésnél azonosítani azokat a módokat, melyek leginkább kiszolgáltatottá teszik az online fenyegetések ellen.

Egy számítógépes biztonsági szakértő felmérése után, a kockázatértékelés lehetővé teszi a fenyegetetségek lehetőségének azonosítását, illetve azok pénzügyi és hírnévbeli hatásának mérését. A statisztikai alapú kockázatértékelés lehetővé teszi, hogy kiemelten kezelje a hálózati sérülékenységeket és azonosítsa az alkalmazandó megoldásokat A  kockázatértékelésnek mindig összhangban kell lennie az üzleti stratégiával.

Értékelje a vállalkozását fegyegető veszélyeket

Ugyan nem kell a számítógépes biztonsági szakértőnek lennie, hogy biztosítsa vállalkozásának védelmét, fontos, hogy megértse azokat az online veszélyeket, amelyek vállalati hálózatát fenyegetik. A fő veszélyforrások ismerete lehetővé teszi, hogy olyan gyakorlatot és viselkedést alkalmazzon, amely korlátozza a vállalata kockázatait.

A cégeket fenyegető főbb online veszélyforrások:

- Spam
- Adathalászat
- Vírusok és kémprogramok

Készítsen és alkalmazzon informatikai ​​biztonsági tervet

Egy számítógépes hálózat értékelés segít megalapozni egy informatikai biztonsági tervet vállalkozásának legnagyobb kockázatai csökkentésére. A cyber security plan needs to be developed by an employee or a contractor that has a basic understanding of cyber security. Az informatikai biztonsági tervet egy alapvető informatikai ismeretekkel rendelkező munkavállalónak vagy alvállakozónak kell kidolgoznia.

Egy átfogó informatikai biztonsági terv három kulcsfontosságú területre kell, hogy összpontosítson:

    Megelőzés. Megoldások és eljárások azonosítása a támadások kockázatának csökkentésére.
    Megoldás. Azon tervek és eljárások alkalmazása, amelyek egy számítógépes biztonsági rés kihasználása esetén segítenek meghatározni a szükséges erőforrásokat a fenyegetés elleni védelemre.
    Helyreállítás. A vállalatoknak fel kell készülni arra, hogy a biztonsági fenyegetés következményeit kezelni tudja, biztosítva alkalmazottaitl és üzleti partnereit, hogy a vállalkozással kapcsolatos bizalomvesztés minimális és rövid életű.