Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Ugrás a tartalomra

A Stop NCII oldala segíthet Önnek abban, hogy bizonyos felvételek eltávolításra kerüljenek. Ezen a biztonságos oldalon keresztül feltöltheti az Önről készült fényképet vagy videót, melyről a rendszer egy hash-lenyomatot készít, a felvétel tárolása nélkül. A felvétel nem töltődik fel az internetre, csupán generálnak belőle egy „titkos kódot” (hash-lenyomat). A rendszer ezt a hash-lenyomatot tárolja el, melyből az eredeti fénykép nem állítható elő! A szervezethez csatlakozott szolgáltatók (pl. Facebook, TikTok) megkapják ezt a hash-kódot, így amikor a saját rendszerükben felismerik a kódról az Ön felvételét, azonnal eltávolítják. Természetesen ez nem jelent teljes körű megoldást, azonban jelentősen csökkentheti azokat a felületetek, ahol az Önről készült felvételek elérhetőek lesznek.

Az alábbi lépések segítségül szolgálhatnak a bejelentés megtételéhez, ami néhány percet vesz csupán igénybe:

 1. Keresse fel az alábbi weboldalt: https://report.stopncii.org/case/create?lang=en-gb
 2. Az első kérdésnél (What is your age in the image(s)/video(s) you want to submit?) válassza ki azt az opciót, hogy elmúltam 18 éves (18 or over).
 3. A második kérdés arra vonatkozik, hogy ki szerepel a felvételen (Who is in the image(s)/video(s)?). Itt kiválaszthatja a megfelelő választ:
  1. Myself (Én)
  2. Me and someone I know (Én és valaki, akit ismerek)
  3. Someone else (Valaki más). Más helyett Ön nem tud bejelentést tenni.
 4. Amennyiben Ön szerepel a felvételen, meg kell válaszolnia, hogy milyen körülmények között (Help us understand what is in the image(s)/video(s) so we can be sure this is the correct service for you)
  1. I am engaging in a sexual act (Szexuális tevékenységben veszek részt)
  2. I am nude or semi nude (Teljesen vagy részben meztelen vagyok)
  3. I am in a private place (Magánterületen vagyok)
  4. I am in a public place (Nyilvános helyen vagyok)
  5. I am fully clothed (Teljesen felöltözve szerepelek a felvételen). Ebben az esetben nem tud bejelentést tenni.
 5. Ezután arról kell információt megadnia, hogy a felvétel már meg lett-e osztva online? (Have any of your intimate image(s)/video(s) already been shared online?)
  1. Yes (Igen)
  2. No (Nem)
  3. I don’t know (Nem tudom)
 6. Ezután a Next gombra kattintva megjelenik az a felület, ahova feltöltheti a felvételt. Miután feltöltésre kerültek a fényképek, kattintson ismételten a Next gombra, ahova be kell írni egy 6-10 karakter hosszúságú PIN kódot. Ezt a kódot Ön találja ki, azonban nagyon fontos, hogy jegyezze meg, mert ezzel a kóddal nyomon követheti a jövőben az ügyet. E-mail cím megadására is lehetőség van, azonban nem kötelező.
 7. Végül egy nyilatkozatot kell tennie, hogy valóban Ön szerepel a felvételen (I am the person in the image(s)/video(s) I’ve selected) , illetve hogy elmúlt 18 éves (I was over 18 when the image(s)/video(s) were taken). Ezután bele kell még egyezni, hogy megjegyeztük a PIN kódot, és a hash-kódot megkaphatják az együttműködő vállalatok. Az Önről készült felvétel azonnal törlődik, a továbbiakban csak a készített hash-kód kerül tárolásra.
 8. Ezután kattintsunk a Submit feliratra, így elküldve a bejelentést.